Ženšen: účinky na pleť ocenia aj muži

Základné stavebné kamene zdravej pleti nie sú žiadnym tajomstvom. Patria medzi ne každodenná starostlivosť v podobe čistenia, hydratácie, používanie ochranného faktoru proti slnku (SPF) a výživa – tá vonkajšia, i tá vnútorná. Čo sa týka ženšenu, účinky na pleť sú v ázijských krajinách preverené stáročiami.

Ženšen: účinky na pleť ocenia aj muži

Jedinečné antioxidanty pomáhajú chrániť pokožku

Ženšen je nielen v Ázii považovaný za jednu z najsilnejších rastlín. Ďakovať za to môže svojmu zloženiu, najmä ginsenosidom. Tieto saponíny pôsobia ako antioxidanty a pomáhajú teda chrániť organizmus vrátane pokožky pred poškodením voľnými radikálmi. Prispievajú tak k tomu, že si pleť udržuje svoju pružnosť a pevnosť. 

Ženšen: účinky na pleť má aj vďaka podpore krvného obehu

Položka je jedinečnou ochrannou bariérou, ktorej stav závisí ich mnohých faktorov. Medzi tie najdôležitejšie patrí správne fungujúci krvný obeh. Vďaka nemu môže pokožka získať dostatok kyslíka a ďalších potrebných živín pre bunečný metabolizmus, rast a regeneráciu. Krvný obeh tiež pomáha z pokožky odstraňovať toxíny a odpadové látky.

O tom, že niečo nie je v poriadku, dá pokožka vedieť vysušením, znížením pružnosti alebo zvýšenou tvorbou mazu. 

A čo ďalej? Kolagén až na prvom mieste

Kolagén je hlavnou bielkovinou obsiahnutou v koži a od narodenia pomáha dodávať pokožke odolnosť a pevnosť. Po dvadsiatom roku sa ale jeho produkcia začne znižovať a z tela pomaly mizne. Dlho zostane táto zmena bez povšimnutia. Nakoniec sa ale predsa prejaví – napríklad v podobe vrások. Niektoré antioxidanty nielenže pomáhajú chrániť pred oxidačným stresom, ale zároveň majú aj ďalší „bonus“. V prípade vitamínu C je to skutočnosť, že okrem iného prispieva k tvorbe kolagénu. 

Vrásky pribúdajú nielen ženám, ale aj mužom. Ich pokožka nestarne neskôr, ale pomalšie.

Keď je „béčko“ rovnako dobré ako „áčko“

Medzi ďalšie pre pokožku prospešné látky patria vitamíny A a skupiny B. Normálny stav pokožky pritom udržuje hneď niekoľko zástupcov patriacich do B-komplexu. Ide o

Každý z týchto vitamínov pritom v našom organizmu podporuje normálny stav pokožky iným spôsobom. Zatiaľ čo niektorý sa podieľa na regenerácii pokožky, ďalší je prospešný vďaka podpore hydratácie. Pokožka potom môže byť menej náchylná na podráždenie, tvorbu vrások a vysušenie. Pre pružnosť a pevnosť pokožky sú dôležité tiež mastné kyseliny – aj v tomto bode hrajú vitamíny skupiny B svoju rolu. 


Zdroj:

https://plants.usda.gov/DocumentLibrary/plantguide/pdf/pg_paqu.pdf

https://esipa.cz/sbirka/sbsrv.dll/sb?DR=SB&CP=32012R0432

ŽenŠen Energy+ balení

ŽenŠen Energy+

Získajte viac energie s pravým Panax ginseng
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

  • Priamo do Vašej poštovej schránky
  • 18 rokov skúseností a znalostí
  • Vyvinuté a vyrobené v Nórsku

Máte otázky? Zavolajte nám

Po-Pia 08:00-18:00
Zákaznická linka
©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa